Godkväll på er! Nu är jag hemma hos Henkes föräldrar i skogen, Henke hatar när jag säger skogen men det är ju sant – har man ingen täckning där man bor 2015 så är det skogen, punkt. Vi har i alla fall ätit lite julmiddag med julskinka med hela hans familj, alla klappar ligger under granen och jag ligger i sängen med datorn. Sjukt trött är jag, denna dagen har varit ett tempo som egentligen är alldeles för högt för en vanlig vardag och då ska vi inte snacka om dagen innan julafton, haha!

Sam fick ett ridpass tidigt imorse, så att det skulle vara klart innan skolan eftersom jag inte visste hur lång tid labbet skulle ta. Tog min nya sadeln och begav mig ut på en uteritt runt 07.30 imorse och var tillbaka på gården vid 08 tiden eftersom vi inte kunde rida på så många ställen på grund av att det var så mörkt fortfarande. Fick rida stockarna som vi kallar det, en ridväg med stockar på för att ingen ska cykla/köra moped där, för den ridvägen går bredvid en mindre men upplyst bilväg som lyser upp lite så man åtminstone ser några meter framför sig. Sam var pigg som sjutton, frustade och låg på rejält, men måste dock säga att han lyssnade oerhört bra ändå och var rund och fin för skänkeln.

När ridningen var klar och hästen utsläppt så tömde jag hela boxen på strö, så skulle personalen lägga in spånpellets till honom. Han har stått på halm ett bra tag nu, endast på grund av att han lätt får liggsår och då är halmen det enda som funkat för spånet bara flyger runt och torv vägrar jag. Sam är expert på att flytta undan allt från mitten och sedan lägga sig rakt på betongen… Har dock aldrig provat pellets innan så ska bli intressant att se, och förhoppningsvis mycket enklare att mocka! Nu får han hönät med halm istället för att ha något att pilla i, jag vill gärna att han ska ha det mellan alla målen för att hålla igång magen – bra förebyggande för kolik tex.

Förutom ridning, mockning och labbet som ni redan vet om så drog jag ner på stan en stund efter att jag var klar i skolan. Blev klar strax efter tre, så blev det lite julklappsshopping på stan i ca 1h innan jag tog bussen hem, slog in julklappar och packade i ordning för att åka hit till skogen 😉

advent

Ingen direkt julstämning alls i år faktiskt, lite tråkigt. Julpyntet är dessutom en bråkdel i år jämfört med förra året – då bilderna är tagna, både pga katterna och uteblivet intresse från min del… Jaja, imorgon är det julafton och vi börjar med julfrukost vi 8 tiden imorgon när Henkes mamma kommer hem från jobbet, stackarn. Sedan ska vi hem och fixa gården på em innan vi åker vidare mot min farmor och farfar för julfirande där på kvällen. En fullspäckad dag imorgon med som sagt, dock i lite lugnare tempo hoppas jag! Fick massa hjälp på stallet idag att förbereda höpåsarna så jag ska slippa stå och göra alla imorgon – TACK för hjälpen allihopa ni är grymma <3

Nu ska jag sova, Henke skäller på mig för att jag inte sover än för att mina ögon har gått i kors sen innan åtta, haha!
Godnatt och God Jul 😀