Idag på ridpasset valde jag att göra det avskalat, och att verkligen fokusera på att få honom att ta små hjälper och gå fram till handen och inte bry mig om formen alls. Har fuskat alldeles för mycket på sistone, och ridit med antingen spö eller sporrar – men ska sluta med det nu och bara ha det i skarpa lägen som tex tävlingar och såklart träningar inför men absolut inte på all hemma ridning.

shoes

Red mest på fyrkantspåret idag, började med massor av övergångar skritt-halt-skritt för lätta hjälper och med väääääldigt mjuk hand, sedan la jag in travövergångar, trav-skritt-trav och även trav-skritt-halt-skritt-trav för att sedan köra tempoväxlingar i traven. Hade som riktmärke att vid varannan bokstav göra en tempoväxling och att alltid se till att ha 3 olika växlar; samlad, arbets och ökad. Han var lite motstridig i höger varvet, där bogen gärna glider ut men efter att ha ridit med lite utåtställning med bogen innanför fick jag tag på den ändå. I galoppen var jag förvånad över hur lätt han tog fattningarna, hur lätt han hade för tempoväxlingar och att han verkligen rundade sig helt naturligt. Det jag fick kämpa med här var att han inte ska knäppa av utan hela tiden fram till handen, samt att i samlingarna inte få avbrott utan att han ska orka bära sig även i samlad galopp – gäller främst vänstervarvet där han är svagare.

Låter simpelt, men jag tror det är viktigt att gå tillbaka och bara göra sånt här emellanåt – stämma av att allt funkar som det ska och sitter där, framförallt att kunna fokusera lite på sin egen sits och balans utan att ha massa svåra övningar eller rörelser att tänka på. Jag kände framförallt efter helgens tömkörning och gårdagens vila att en sådan avstämning satt fint idag. Positivt överraskad faktiskt, nu ska jag fortsätta på det spåret och inte fuska för att jag själv är lat, imorgon ska jag fasen träna – på gym, hemmaträning eller en löprunda de kvittar men kroppen ska få ta i.

Tog god tid på mig i stallet och borstade länge, masserade, stretchade, pussade och gosade. Har inte kunnat göra det innan då det varit så jäkla kallt i vår stalldel (dock bra luft!) och jag knappt velat ta av täcket för att borsta. Nu ska jag krypa till kojs för denna dagen och imorgon ska jag som sagt träna men även rida, plugga och fixa lite andra små uppdrag.

horse