På senaste tiden har det handlat om mycket häst i skolan, för det första beror det ju på att jag valt att göra ett 60hp (heltids studier på ett år) exjobb på ridbaneunderlag vilket såklart beaktar hästar eftersom de är dem som ska tåla belastningen. Dessutom har jag blivit involverad i Chalmershindret som Chalmers ska bygga till Göteborg Horse Show nästa år och uttagen till den projektgruppen för planering, byggnation, design och sensorutveckling så där är det också häst involverat. Utöver det har jag blivit ”indragen i” hästgruppen på Chalmers eftersom jag dels sitter i rätt hus och på rätt avdelning och sysslar med häst både på fritid och i skolan nu för tiden. Slutligen är jag dessutom en del av GARS – Göteborgs Akademiska Ryttarsällskap som är en ryttarförening för alla studenter i Göteborg & Västra Götalandsregionen.

Får ibland känslan av att folk tycker att jag bara får göra roliga saker, eller åtminstone att jag bara berättar det roliga som om jag ville få mitt liv att framstå som rosa små fluffiga moln att hoppa runt på. Men så är det inte för tro det eller ej men det ligger mycket tid, arbete, kraft, energi, studier och framförallt egna initiativ bakom allting jag gör. Det är faktiskt så, att visar man framfötterna så finns det alla chanser i världen att via Chalmers bli inblandad i superroliga projekt men även att få ett kontaktnät som är helt ovärderligt för framtiden. Det är något jag tycker att man ska ta nytta av som student, att synas utåt ihop med Chalmers som ett varumärke för det är ett riktigt start sådant och ger därför oerhört bra reklam för en själv inför framtiden.

Att det kan framstå som att allt jag gör är superkul, enkelt och utan press tror jag beror på att jag brinner för det. Jag tycker det är så himla roligt och är verkligen intresserad av att utveckla hästvärlden och då är jag helt säker på att det oavsett arbetsbördan är lättare att göra ett bra jobb och att hela processen känns mindre pretentiös. Tänk er själva, att göra något som man inte är intresserad av om det så är att diska, laga mat, plugga eller köra bil är ju skit jobbigt. Men det jag säger med alla mina ”roliga skola” inlägg är absolut inte att allt är guld och gröna skogar och någon dans på rosor, för då har ni förstått det fel. Just nu är jag inblandad i så mycket olika grejer att jag knappt vet själv hur jag ska hinna med allt, hade nästan behövt 3 klona mig, men fördelen är ju att allting kan varvas in i varann och att jag kan ta med mig kunskap och information från det ena projektet till det andra. Det underlättar förstås! ridbyxor Ridbaneunderlag

Bilderna ovan beskriver det superduper roliga jag nu får vara med om tack vare mina studier på Chalmers.
Mer ingående information om alla projekten skriver jag nog i ett annat inlägg, annars kommer detta aldrig ta slut, haha! Så det får bli en liten cliffhanger som avslutare och ”Fortsättning följer” status på inlägget 😉