Känner mer och mer hur jag tappat min fysiska form på sistone, blir trött så jäkla snabbt jämfört med innan och det påverkar såklart ridningen. Jag vet inte riktigt vad som hänt, men utför har det gått. Jag anser att man som ryttare ska vara stark och välbalanserad för att rida hästen i balans ostört och mjukt, just nu känner jag att jag är den svaga länken hos mig och Sam och det behöver det bli ändring på illa kvickt. Så nu ska jag fasen ta mig i kragen och ta tag i träningen igen, jag kommer inte köpa gymkort för det är ingen ide, hinner ändå inte gå dit tillräckligt ofta för att det ska vara värt det. Men jag tänker mig kortare pass hemma på kvällarna eller kanske löprundor med hästen i stallet och liknande, allt är bättre än inget?

I lördagskväll fick jag ett ryck vid nio-tiden och letade fram min Bodylicious bok och kollade igenom träningsprogrammen och övningarna, körde igenom ett pass mage/rumpa hemma och var helt slut, och då ska tilläggas att jag körde inte ens 3 set som boken sa utan 2…. Så jag tänker att det är ett perfekt sätt att börja, övningar som inte kräver mer än hantlar och en matta, som kan göras i vardagsrummet och tar relativt kort tid. Tänker mig 3 kvällar i veckan med pass från boken, även lite andra övningar kan ju såklart slinka in. Sedan försöka hinna springa 2 dagar i veckan, förhoppningsvis en dag i stallet med Judith på släp som miljöträning för lillan, men också en dag hemma eller kanske med Henke i bästa fall.

Det jag känner att jag främst behöver förbättra är min kondition, samt framförallt stärka magen & bålen. Så det är prio ett nu, sedan är det såklart hela kroppen som behöver tränas och hållas igång men tänker att jag börjar med de svaga länkarna nu i höst och sedan får jag köra på mer i vinter! Nu är jag motiverad och med 2 hästar som ska ridas i höst blir det ju automatiskt mer träning men också ännu viktigare att jag själv orkar rida två pass utan att bli trött och störa hästen eller liknande. Kanske borde jag anmäla mig till något lopp i vår så jag har något att träna inför?! Tåls att funderas på…

träning workout