I våras, när det kom på tal att jag skulle hyra ett stall och antagligen bara ha paddock osv så bestämde jag mig för att göra en investering och köpa ett par rejäla långa chaps att använda i höst och vinter när det blir kallt, regnigt och jäkligt. Jag hade ju ett par som jag fick av mamma i julklapp förra året, från Hööks, som gick sönder efter bara några enstaka gånger. En kompis hade exakt samma problem, så jag reklamerade dem och la undan pengarna för att investera i ett par med kvalitet. Under GHS i år hade Horsemeup 20% på ett köp, och med tanke på att chapsen kostar nästan 5000kr nya blir det trots allt 1000kr rabatt. Men när jag gick till deras monter för att prova storlek och sedan kunna beställa via nätet så hade dem inte några med sig, utan jag fick då istället behålla rabattkoden för att kunna prova och se färgprover i deras showroom efter Horse Show.

Fick även reda på att man för ett ganska vettigt pris kunde måttändra, alltså inte specialbeställa helt och hållet utan utgå från en storlek och sedan ändra vissa mått med +/- några cm. Så det slutade med att jag beställde ett par i storlek XS men la på 6cm i längd (så de blev lika långa som ett par M) för att sitta perfekt. Och de kan man verkligen säga att de gör nu, får kämpa för att få på mig dem ibland men samtidigt töjer ju sig lädret och jag vill inte att de ska sitta slappt så jag får stå ut med lite ont i tummen nu i början efter dragkedjan 😉 Jag fick dessutom välja färg och design helt efter egen smak, efter mycket velande valde jag att ta en cognacs-brun istället för den ordinära bruna som nästan alla har. Denna är mer rödbrun, och supercool, och jag är såå nöjd med mitt val!

De sitter som ett smäck, dessutom är de grymt snygga och det bästa av allt kan ju vara att jag slipper frysa i vinter! En riktigt värd investering som jag kommer ha stor nytta av länge framöver, det är jag helt säker på!