Process

 

underlagSAMJuni

Mätningarna utfördes i början på Juni, efter en hel del problem längs vägen så blev det tillslut resultat av det hela! Rapporten färdigställdes, presenterades, små ändringar gjordes och nu är den godkänd, publicerad och KLAR!

Ni hittar den HÄR!

Obeskrivlig känsla men det är faktiskt verklighet och ingen dröm 🙂


 

April

Möjligheten att få hänga med Oliver, Karsten och Henning under GHS var helt otrolig, det är minnen för livet och kontakter som jag aldrig kunnat drömma om. Jag lärde mig så otroligt mycket, jag fick inblick i hur tankegångarna går hos de som faktiskt är utnämnda proffs på det och jag fick visa framfötterna som tjej i branschen!


Mars

Arbetet har fortsatt med massor utav förberedelser inför GHS, där jag bland annat kommer att gå med Oliver Hoberg från start och se hur de arbetar med underlaget samt vilka tekniker de använder, skaffa mig erfarenhet helt enkelt. I samband med Horse Show ska jag även hålla en presentation, som beskriver mitt projekt, inne på twentyfourseven i Gothia samt lite annat smått och gått – missa inte det om ni vill ställa frågor!

Förutom GHS så är planeringen i full gång för det praktiska arbetet gällande provytorna som ska anläggas. Det är alltifrån tidsplaner till listor över maskiner, verktyg och material. En hel del att tänka på, och all logistik vem som gör var, när görs vad och hur vi smidigast löser alla bitar. Ska bli otroligt intressant, och roligt, att se vad vi får ut för resultat utav det.


Februari

Under februari har det  har jag börjat på en mer detaljerad tidsplan för vårterminen, kollat upp lite praktiska saker inför GHS. Läst på lite mer angående vissa delar av fiber/textil i sanden och även börjat på en lista med material&saker vi behöver. En tidsplan för själva praktiska momentet med provytorna är också påbörjad och ska spikas på nästa möte. Har jagat EN standarder för siktkurvor som en galning också, hoppas kunna få tag i dem via skolan som köpt licenserna för dem – galet svårt att få tag i annars! Ska visa er resultaten från siktningen av alla 0-8 material någon dag, så ska ni få se hur mycket 0-8:or kan skilja och varför man alltid ska kräva en specifikation och se en siktkurva innan man köper något för X antal tusenlappar…


Januari

Efter julledigheten var det dags att starta upp med exjobbet igen, det blev läsning av flera artiklar, bland annat den där de började att ta fram de ”riktvärden” som idag finns för underlagsbedömning. Ganska intressant faktiskt, ni hittar den HÄR.


December

Innan julledigheten hann jag med att göra klart alla labbtester, börja med att utvärdera resultaten från siktkurvorna samt göra en första materialplan inför provytorna som skall anläggas. Göteborg Horse Show är ju lite av en deadline för den praktiska biten, men flera faktorer spelar in på om den kan hållas. Tills dess är det en hel del praktiska prövningar, rapportskrivning och läsning av publicerade artiklar. Men först; Jullov!


November

För tillfället pågår laboratorie tester på ett antal olika sander som jag fått prov på från leverantörer. De siktas manuellt, körs i en maskin om dels ger siktkurva men också mer information om de enskilda kornens form osv dock görs tester i denna maskin på väldigt små prover, så det är inte helt representativt om man inte kör flera tester och får med en större mängd sand men väldigt intressant information. Längre fram är även tanken att testa dem i en annan maskin, som mäter tryck och motstånd vilket vi hoppas kunna referera till svikt på ett eller annat sätt, men då den delen inte är påbörjad än har jag inte så mycket att dela med mig av på den biten.

Nu väntar ett besök i Stockholm under Sweden International Horse Show där jag ska få äran att träffa Ben som har hand om underlaget på tävlingarna. Mycket frågor ska ställas, mycket information ska samlas och massor av erfarenhet ska tas med hem igen.


Oktober

Åkte upp till Uppsala för möte med Lars Roepstorff och Elin Hernlund, veterinärerna på SLU som även bedriver forskning inom just detta ämne. Vi bollade ideér och försökte komma fram till vad vi kunde hjälpa varandra med, med tanke på att vår bakgrund är ganska olika med 2 veterinärer och så jag som snart är färdig civilingenjör på Chalmers.