Gav mig själv möjligheten att sova ut idag, har varit så utmattad den sista veckan vilket jag tror beror på vädret men också att jag haft så mycket att göra och fullt upp. Idag när jag är schemafri och ska vara i labbet hela dagen så valde jag därför att ge mig själv en extra stund i sängen, nu är jag dock uppe och ska äta frukost för att sedan åka till skolan och jobba/plugga hela dagen.

Kommer hänga mest i labbet, där de första praktiska stegen i projektet kommer att tas. Jag har samlat in massa sandprover från olika leverantörer som jag nu först torkar för att få dem torra nog att kunna göra tester med. Blöt sand, som vi alla vet, binder samman kornen (därför det ej går att göra sandslott med torr sand…) och för att kunna få fram det jag vill av de olika ”testerna” på sanden behöver jag ha kornen skilda från varandra. Idag ska jag börja med att sikta några av de sander jag torkat, för att se storleksfördelningen på sandkornen. På en ridbana vill man ha en ganska ”skarp” siktkurva då för stor spridning riskerar att bli väldigt hårt packat och stumt att rida på, sådana förhållanden vill man ha på en väg som ska vara fast, stabil och hårt packad!

Ska bli spännande att se skillnaden, då alla de sander jag fått prover på är sådana som företagen själva rekommenderat till topplagret på ridbanor ur sitt sortiment. I eftermiddag kommer en tjej till labbet och ska visa och förklara en av ”maskinerna” i labbutrustningen, hur jag använder den och vad jag får ut osv. Så blir en heldag i labbet helt enkelt!

underlag