Nu kommer den efterlängtade, inte sant ;)?, sammanfattningen från hoppträningen i tisdags. Åkte ner till Onsala då för att träna för Carro, hon är B-tränare, heter egentligen Caroline Johansson, driver CJEquestrian och är grym för er som undrar! Sam hade ju skadat sig lite i hagen på måndagen, så det blev omläggning av sår och lindor på frambenen men eftersom han inte var öm eller halt så ville jag köra på som vanligt för att hålla igång blodcirkulationen och hålla psyket på en stabil nivå, haha. Sam har en tendens att skada sig mer när han vilar eftersom han inte får utlopp för sin energi någon annanstans än i hagen då så man får liksom välja sina tillfällen till vila.

Det jag älskar med Carros träningar är att man lägger stor vikt vid uppvärmning och detaljer innan man börjar hoppa, verkligen det där som gör det lilla extra. Nu gjorde vi skänkelvikning och förvänd galopp som gemensam uppvärmning innan vi började på bommarna och småhindren. Övningen för dagen var bommar på böjt spår, studs snett igenom S båge på medellinjen, en fristående oxer samt en linje med 3 småhinder och 19m mellan varje. Vintersäsong som det är så är det mycket markarbete och trim, så mycket låga hinder och mycket detaljer för att stärka och bygga upp både muskler och självförtroende inför våren. Sam var mjuk och fin, liiiite väl framtung fortfarande men som Carro sa vi kanske inte ska lägga för stor vikt vid det eftersom han ändå får upp benen och är lätt över hindren, det kan faktiskt vara så han är byggd. Hur som helst så vet jag ju att han kan komma upp mer, men allra bäst har han varit med det när jag tränat mycket dressyr också.

Han var lätt i sidorna, lätt att samla och öka, lyhörd för skänkel, lyhörd för sits och kunde snabbt och enkelt trampa om när vi kom lite nära. Det enda är ju bytena, han har alltid haft svårt för det medan den förvända går bättre och bättre. Det vi fick med oss var att komma upp lite mer på bakbenen, jag ska hålla kvar i tygeln och inte låta den glida till längre och längre, vi ska jobba på bytena och jag ska bli starkare i min bål för att orka sitta upp när han blir lite framtung och stark där.

Här kommer lite bilder och videos från träningen så får ni se hur det såg ut!