Idag har jag varit i skolan, fixat i labbet och skrivit på lite exjobbet. Sanderna tillhör ju också exjobbet föresten, fyra olika sandprover står i ugnen på torkning för att sedan kunna analyseras i de olika maskinerna som labbet är utrustat med. Tanken är att undersöka dels sandens form på kornen då alla tester förutom 1 är natursand och ej framkrossade med olika inställningar. Dessutom ska fuktigheten mätas från innan och efter torkning, jag ska även göra siktkurvor för att se fördelningen och funderar på att kolla upp ifall det går att göra något ytterligare test på filler andelen. Känns egentligen lite onödigt, men samtidigt otroligt spännande ifall det hade varit så att de är stor skillnad på vad de innehåller om man kan koppla det till vilka egenskaper just den sanden medför generellt!

Det svåraste med detta exjobbet är att begränsa sig, nu har jag tagit fram några olika grundläggningar som ska provas. Uppepå dem ska olika toppmaterial läggas och testas i olika förhållanden likväl som med olika mätningar för att få ut egenskaper. Sanderna kommer jag att välja ut efter att ha gjort labbtesterna på proverna jag fått från de olika företagen, skillnaden på mitt exjobb och de som gjorts innan är att de då bara kollats på toppmaterialet men nu ska vi kolla på hela konstruktionens påverkan. 

Mer om exjobbet kommer under processens gång såklart! 

   
En av maskinerna som ska användas i labbet 😉 

Red Sam imorse, blev ett jogging pass i skritt och trav i paddocken med fram-&avskrittning ute. Han var riktigt mjuk och fin men rätt trött i bakkärran, inte så konstigt efter hoppträningen igår. Nu ska jag åka och klippa en häst och sedan kolla till Sam och kvällsfodra hästarna innan jag ska ta en dusch och somna gott efter en effektiv dag!