Nu var det bestämt, jag ska tävla för Kållereds RF 2016!

Jag har velat länge nu, först hade jag 3 olika klubbar i närheten i tanken men när Michaela från MG Horse kom till oss i onsdags och höll träning och jag därefter fick förfrågan av henne att gå med dem och vara med i deras Div 1 så blev det helt plötsligt ytterligare en klubb att välja mellan. Men jag gjorde det enkelt, satte upp ett dokument med de olika klubbarna och skrev in medlemsavgift, åtaganden, fördelar, nackdelar, förmåner, lag osv och valde utifrån den. Två av klubbarna föll bort då, och det var riktigt svårt att avgöra mellan de Kållered och den som var kvar – men samtidigt kände jag att Kållered ska ha lag, jag tycker det är roligt med lag då det verkligen blir en morot och delmål under säsongen, samt att goa glada Michaela är aktiv där och jag behöver lite få lite inspiration och engagemang på sånt vis också kände jag.

Så nu blir jag KåRFare under 2016, sen vet man aldrig var skeppet styr nästa år men är jag nöjd finns det ju ingen anledning att inte vara kvar, upp till bevis hehe! Det börjar bra med Kick-Off redan nu på lördag, hoppas på att lära känna härliga människor och snabbt kunna bli en del av klubben, som är ganska så liten och därmed förhoppningsvis familjär och go 😀

Ska i alla fall bli jättekul, och så fort jag vet om Sam är frisk eller inte, efter vet-checken på torsdag kommer jag detaljplanera de kommande veckorna – och alltid med en Plan B – samt göra en tävlingsplanering för hela våren! Jag älskar ju att ha en detaljerad planering, med det menar jag att alltid ha ett mål med varje ridpass oavsett om det är en speciell hoppövning, en känsla eller någon rörelse/skola som skall klaras av/uppnås. MEN, hästar är hästar och människor är människor och det är inte att förglömma, så en Plan B är oerhört viktig att ha. Det är ingen ide att sitta och traggla skänkelvikningar om hästen är omotiverad, trött eller om man själv är det för den delen, då kanske det är bättre att ta en uteritt. Eller strunta i bommarna om hästen är ett yrvärder den dagen och fokusera på att lugna ner, lösgöra och rida mycket sidvärts för att få till en naturlig bromsning. Alla hästar och människor har sina egna styrkor och svagheter och jag tycker det är viktigt att man rannsakar sig själv och kanske till och med gör en lista med varje ekipages +/- för att veta vad man lätt kan göra när något ”svårt” går dåligt och tvärt om – för att få utmaningar. Det är vad som väntar mig, som Ebba skrev (som jag brukar träna dressyr för) att hon ska ta ett möte med sig själv – det är en bra beskrivande mening för vad varje ryttare och dess team bör göra inför varje säsong – det ger SÅ mycket i längden.

Nu kör vi, 2016!

chalmers img_6484.jpeg img_6466.jpeg