Var hemma vid åtta-tiden efter mötet, var bara uppe i lägenheten för att snabbt ge katterna mat och svira om till ridkläder innan jag sprang ut till stallet. Usch fy och blä vilket pissväder, jag kan tycka regn är mysigt men när det dessutom blåser storm är det inte lika mysigt längre – tro mig!

Sam var som ett lermonster, täcket är mer grått än blått – kanske kan regna rent imorgon? Halstäcke är finfint i sådana lägen, lätt att borsta 😉 Blev en ganska ordentlig rykt innan passet, det är något jag verkligen måste bli bättre på för att släppa på spänningar innan ridningen, med alla borstar och även ”kröka ryggen med hovkrats” stretch-övningen, hehe! Idag åkte dressyrsadeln på för första gången på säkert 1 månad, lite ovant och ostadigt för oss båda två. Jag hade inte riktigt kontroll på min kropp i den sitsen, och Sam var inte riktigt med på att det var nytt skänkelläge för lyhördheten… Efter en massa varm på fyrkanten med övergångar, halter, tempoväxlingar i skritt och trav blev det bättre, tog inte så mycket galopp – bara i ena varvet för att gå igång bak lite extra i sprången där – han var fin! Fick kämpa med att ställa igenom, han ville inte riktigt forma runt inner i vänstervarvet mot yttertygeln, det är ju den där bogen som gärna vill åka in så det är klart att vänstervarvet blir svårare för då är det den bogen som ska lösgöras för att få honom rund och fin. Blev bättre på slutet, och fick igång en riktigt fin trav där jag kunde variera varv och form med en fin rundhet! Nu måste jag komma igång mer med träningen, framförallt dressyren där jag varit riktigt slapp det senaste.. Någon som har tips på tränare?

Blev en riktig slapp kväll när jag hade matat alla hästar och kommit in från stallet. Struntade i att duscha eftersom jag ska ut i stallet direkt imorgon bitti, så slängde i mig lite rester av gårdagens mat och packade väskan & planerade inför imorgon. Då väntar ridning, lunch, skolan, gymmet och jobb innan det är hemfärd för kvällsfodring och mys med min favorit. Henke är inte här ikväll, saknar honom <3 Tur jag har katterna i alla fall!sampa

Imorgon blir det antingen denna övningen eller klockan, får se hur mitt mood är för dagen imorgon, hur mycket jag vill plåga mig själv och Sam. Möjligtvis kan träningsvärken avgöra den biten, haha….