Hej på er!

En hektisk helg har nu gått över till en hektisk vardag, helt ärligt känner jag inte så mycket skillnad. Men nu är det 3 veckor kvar till exjobbet ska vara klart, och dessutom ska det varvas med två hästar varav den ena ska tävlas i helgen och den andre visas på treårstestet nästa helg. Så nu är det fullfart framåt som gäller, jag får i alla fall en helg ledig efter exjobbspresentationen innan jag börjar jobba.

I lördags ägnades dagen i stallet, två hästar ridna. Sam fick ett ganska kort joggpass i skritt och trav, han skötte sig prima och kändes riktigt mjuk och lyhörd. Judith skulle ridas ut, hon var lite mer på bitch-humör idag, men det var mycket runt omkring med hästar från tävling, blåst osv så det är helt okej när man är 3 att bli lite upprörd då. Vi tog oss över ”trösklarna” i hennes huvud och avslutade bra med både trav och galopp fram och tillbaka på en skogsstig 🙂 Lördagen avslutades på trevligt kalas hemma hos kusinerna med pappas sida av släkten!

Gårdagen bjöd på en jäkla massa saker vill jag lova, först ut var lastning och avfärd mot Orust med Judith. Lite diskussioner vid lastningen men efter 30min var hon inne och vi rullade mot öarna, väl framme var det löshoppning på schemat. Hon var lite spänd och osäker, i början hoppade hon helt OK, på mitten blev hon osäker och på slutet fick hon tillbaka det igen så då slutade vi där. Mycket saker som hänt på 1 vecka med ny ägare, nytt stall, nya människor, nya hästar, nya platser, ny transport och dessutom åka iväg och ”träna”! Sedan lastade vi, på 5 min, åkte till han som höll i löshoppningens gård för att sko bak – inga problem alls så nu är hon helt redo för 3års, där tog lastningen 3 min innan vi kunde rulla hemåt och ge henne belöning av att få gå ut i hagen och mysa med sin shettiskompis igen.

Eftermiddagen och kvällen igår ägnades åt ett bildandemöte för en förening. Vi var hela 18 personer där, trots att jag vet att vissa fattades pga tidsbrist och resor men ändå riktigt kul att det var så många där! Mötet beslutade att bilda föreningen och nu ska det ansökas om anslutning till SvRF och om organisationsnummer hos Skatteverket. Därefter kommer mer information ut här, jag lovar! Men måste säga att det känns grymt bra, vi har en styrelse av engagerade människor och fullt av glädje inom oss – wiho!

Nu ska jag bege mig mot Säve, köra lite traktor och förbereda ytan för provytorna. Jag inväntar leverans av markduk för att kunna fortsätta bygget där idag, och sedan får jag avvakta tills imorgon när nästa materialleverans kommer från NCC. Riktigt roligt att vara igång, lite läskigt att göra det själv bara men det ska nog gå bra – får ju hoppas att jag har några skills efter dessa år 😉