Idag blev det ett litet trimpass på morgonkvisten, mest för att mjuka upp och checka av formen inför lite markarbete/hoppning imorgon och veta vilka svaga punkter han har just nu för att förhoppningsvis hinna förbättra dem något tills på fredag, träningen för Svante Johansson. Han var fin idag, mjuk och lätt att få i en låg rund form bara för skänkeln, kunde variera form och gångart lätt. Däremot inte lika enkelt att få honom fram till bettet i samlingar eller fram med bibehållen form i ökningar. 

Så idag bestod passet av massvis med övergångar och tempoväxlingar. När Sam vill knäppa av i samling, och släppa bettet, rider jag på fram till bettet och ser till att få honom stadig På handen och avslappnad och sedan börjar jag med samma samling igen. Tillslut brukar han ge med sig, och så även idag 😉 Fick faktiskt till en hel del goa luftiga galoppsprång med härligt ”BAMBAM” avtramp i marken, och ur de gick jag in i en tempoväxling där han fick växla upp och växa i formen. 

Imorgon blir det alltså lite hoppning, med fokus på tempoväxlingar. Tanken jag har just nu är ett S på medellinjen, två galoppbommar på långsidan för variation av galoppsprång samt några studs på böjt spår för att även där kunna reglera tempo och steglängd! Redan sugen på att rida igen! 

  Såhär svettig var Sam efter ridpasset, så nu ligger klippmaskinen på laddning här hemma – eventuellt blir det kvällsgörat lite beroende på vad klockan är när jag kommer hem! Inte bara Sam som var trött föresten, mina ben säger jag bara… Körde lugnt benådads på gymmet igår med mest fokus på rehab för knäet – men de tog mer än de kanske borde 😉 men som sagt, 3 dagar i veckan blir de gym nu – 2016 ska bli mitt starka år! ??