Hade en toppen helg på soliga Starholmen utanför Strömstad med släkt, god mat, båtåkande, krabbfiskande m.m. Vi kom hem söndag eftermiddag, jag åkte direkt till stallet för att rida ett lätt joggpass på Sam inför måndagens dressyrträning, därefter var det middag hos mamma och pappa och sedan hem för att pussa katterna och sova i min egen säng!


Måndagen innebar besiktning av transporten, ta in hö i stallet, lyfta upp skåp på loftet, lägga in och sortera alla saker i skåpet, rida Carros pålle ett joggpass, stallfika med mamma och dressyträning med Sam. Carros pålle var lite tjafsig, men det blev bättre på slutet, blev ett ganska kort pass men gav mig när hon slappnade av och jag kunde inverka utan större protester för att fortsätta jobbet nästa dag. Dressyträningen på Sam gick bra, Tina var nöjd med oss medan jag tyckte han var lite loj, men jag fick då till mig att jag gärna rider i lite överilat och nästan stressat tempo så hellre att han går såhär och faktiskt kan visa upp sig än att bara hetsa iväg. Jag ska verkligen försöka bibehålla den känslan på tävlingen som är IMORGON!


Denna dagen har gått i ett, började i stallet med att rida Carros häst först då Sam var så jäkla trött så han nästan somnade när jag tog in dem i stallet. Carros pålle fick ett pass i paddocken, mycket övergångar och varierande rakt / böjt spår. Provade ett nytt bett idag, tycker hon tog det lite bättre och framförallt så låg det mer still i munnen på henne, tänkte prova de någon mer dag nu så att hon får vänja sig vid det också så får jag se om jag känner någon skillnad. Hon slappnade av fint på slutet och jag kunde trava och skritta av henne i låg rund form med inverkan av skänkeln som hon faktiskt tog relativt bra på slutet – nonchalant sto med mycket att protestera för är den där damen!

Sampa gick jag in med i paddocken för ett trimm-pass inför morgondagens tävling, så fort jag kom in så kände jag hur Sam liksom tappade gnistan och bara ”säckade ihop” med sitt kroppspråk, så jag hoppade upp och red istället en sväng på ridvägarna och försökte få till en naturlig framåtbjudning och glädje i honom. Det funkade, han är lite (läs mycket…) okoncentrerad att rida ordentligt ute men idag gick det helt okej. Red bara i skritt och trav, gjorde lite ställningar för skänkeln för att få stöd på olika yttersidor, några öppna på ridvägarna och sedan en del trav – halt och ibland med inslag av ryggning och direkt fram i trav. Gick faktiskt över förväntan och det känns som ett bra upplägg inför två dagars tävling. Jag fick verkligen en tankeställare på att rida med dressyr fast ute antingen i skogen eller på ridvägarna och det tar jag verkligen med mig. Har blivit en hel del på banan nu med tanke på att det varit både dressyr och hoppning inför denna intensiva 4v tävlingsperiod, men sedan är det faktiskt inplanerat 2v lite lugnare arbete med främst uteritter så det blir nog ett bra break innan höstsäsongen drar igång på allvar!

I övrigt har denna dag innehållt finbesök av mamma som varit här och hjälpt till att sy gardiner, tills symaskinen helt plötsligt fick kortslutning och började gå av sig själv och det började ryka av pedalen!! Skitläskigt! Vi har även bakat knäckebröd och storstädat lägenheten, slängt skräp, fixat en hel del med kablar så att vi kan koppla in lampor och ha TV även i sovrummet etcetera. På kvällen åkte jag till stan för möte med GARS och därefter till stallet för att ta in och natta hästarna, Sampa fullt inpackad in Back on Track inför morgondagen!

Nog om det, nu måste jag borsta tänderna och sova så att jag är pigg och fräsch imorgon till tävlingen!