Hur underbart är det inte med all snö som kommer? Hoppas bara det kan hålla sig kallt nu så det får ligga kvar, det blir så mycket ljusare och jag som hatar mörker mår tusen gånger bättre! Hästarna kan gå i sina stora hagar och man kan rida på ängen, vilket jag gjorde idag. Började med att skritta upp ett spår för att få koll på underlaget och så att det inte gick igenom, vilket det inte gjorde så då kändes det safe att fortsätta rida. Jag hade packat in mig på mina nya långa chaps från Hööks och min tjocka dunjacka från Kingsland, och Sam var utrustad med graman för säkerhetsskull, haha! Han gick och frustade och taktade som bara den, och när vi travade var han lite överallt och ingenstans. Jag gillar inte att han inte tar mina skänklar och håller sig i min ram oavsett om vi är på tävling eller rider ett med skoj-pass på ängen, han ska lyssna oavsett! 

   
Eftersom han var sådär på det idag, så slank han ut ”utanför” mitt spår och där var det ett litet hål som han lyckades trampa i, går ner på knä – ingen skada skedd, men så kommer han upp och då slänger han sig bakåt och åt sidan. Lilla jag så som försökte ge Sam lång tygel och möjlighet att komma upp hade inte en chans, och vips så låg jag där i snön. Alltså kunde inte annat göra än att skratta, gick lite med Sam för att kolla att han var OK och det var ingen fara med honom förutom ett litet skrapsår på ena karleden, men vad är då bättre än att rida i snö liksom 😉 Så vi fortsatte rida lite till, vågade mig på lite galopp på raksträckorna men bröt av och travade igenom svängarna just för att inte gå omkull igen. Det gick bra med oss båda, komiskt bara då jag senast igår tänkte ”shit, det var länge sen jag åkte av sist” och idag låg man där 😉 

   
Och vet ni vad? Jag tänker baka tårta, oavsett vad skolinspektionen osv tycker – det är en rolig grej, snälla. Löjlig diskussion, om det är kränkande att få baka en tårta för att man är närmare målet med 100 avramlingar, då man blir en bra ryttare, så vet jag inte vad det finns övrigt som INTE är kränkande. 

Därefter var det snabbt in och käka lunch, fick hamburgare av lägret som hade gjort för mycket mat igen hehe. Därefter kom Carro med sin häst, som jag skulle rida och hoppa litegrann så då var det ner till manegen för ytterligare ett pass. SUPERFIN häst har hon, ganska unghästig för att var 6 så hon kräver en ganska konsekvent ridning då hon gärna vill komma undan. Tycker hon gick riktigt fint på slutet, och hon hoppar helt grymt! Med lite mer samspelthet och styrka hos både häst och ryttare kommer dem bli farliga på tävlingsbanorna så småningom, det är jag övertygad om 🙂 Jätterolig häst att rida, och jättekul att få lov att göra det!