Godkväll på er!

Idag flöt allt på mycket bättre, jobbet gick smidigt och vid 16 rullade jag ut mot stallet. Hade faktiskt en liten klump i magen att Sam skulle minnas gårdagens utbrott och vara jävlig mot mig idag, förståeligt i så fall… Lyckligtvis så var han inte det, jag fick faktiskt en bra känsla. Skrittade fram länge och bara försökte själv vara avslappnad och lugn, fick honom dit jag ville. Traven tycker jag är svårast, men så mindes jag vad en tränare jag ridit för en gång i tiden sa till mig att göra, nämligen att i stort sett slängtrava på halvlång tygel, bara för att få honom att våga sträcka ut och ta för sig. Gjorde det några varv och det gav faktiskt resultat, han blev mycket mer lättreglerad i steglängd. Hur som helst, galoppen är enklast och det jag jobbade med idag var i stort sett att få honom rund och lyhörd för skänkeln. Hade ett kryss som senare blev ett räcke på medellinjen så red volter och 8a över det, allt för att förvilla honom lite ibland och inte alltid byta över hindret osv. Riktigt svettigt pass, men sååå skönt att få igenom allt och en bra känsla efter gårdagen, nu är vi taggade inför morgondagens tävling!


Jo, valde att fixa allt i stallet innan jag red idag och fick då ett infall att göra exakt lika mycket som om jag hade haft Judith hemma också, bara för att känna på det lite och se tidsmässigt var jag hamnar. Så jag; mockade två boxar, eftersom de stod inne inatt, gjorde 10 höpåsar, fyllde vatten, gjorde krafft, sopade loftet, sopade fodekammaren, städade sadelkammaren, byggde fram ett räcke, tog in hästarna, tog av Dali täcket och gav mat, gjorde i ordning Sam, red, spolade av Sam och tvättade benen, flätade svansen & pannluggen, masserade, stretchade, lindade benen, satte på natt-täcket, putsade all utrustning, packade transporten, byggde bort, mockade paddocken, sopade stallet, tog in grejerna från spolplattan och bytte om. 

Visst, jag RED bara en häst men å andra sidan är det inte varje dag man bär hinder, tvättar, flätar, packar transport och sopar/städar så noga som jag gjorde idag. Det tog mig totalt 3 timmar att göra detta, och det innebär att jag räknar med att min plan på 3-4h när båda hästarna ska motioneras känns som helt rimlig! Så skönt att veta det eftersom man ändå ska upp tidigt för jobb 5 av 7 dagar! Hur som helst på väg hem handlade jag lite och när jag väl kom hem så blev det middag, bakning, diskning, dusch och packa inför imorgon. Jag var KLAR med det klockan 22, måste säga att jag är grymt impad av mig själv 😉

Nu ska jag sova, klockan ringer vid 6 så det är bara att släcka lampan!