Jag var i sånt jäkla planeringsmood häromdagen, fingrarna glödde och tankarna sprudlade och nu har jag fixat ytterligare en optimal ide för att få ihop allt vi önskar! Jag hade redan en aktivitet inplanerad här på gården första helgen i april, nämligen att Anders Eriksson kommer igen för tömkörningskurs. Dock så gick mina tankar fortfarande, att vi borde utnyttja helgen ”mer” så att även våra medlemmar kan vara med. Så därför kom jag med den brillianta iden att kombinera tömkörningen med en träningshelg. Vilket innebär att tömkörningen kommer att ha manegen till sitt förfogande och träningshajken paddocken.

Upplägget är enkelt, 9-18 varje dag är det tömkörning, varav 2 timmar på lördagen är teoritimmar (anmälan och information finns på Norra Hisingens SKs hemsida samt Facebooksida) och 2 timmar på söndagen därmed avsatt för deltagarna på lägret som får tömköra för Anders i två grupper. Därav finns det 6 enskilda pass för Anders att boka / dag, varav 2 redan är tagna! Träningshelgen är fredag till söndag och kommer vara en salig blandning, nästan som en godispåse med alla de bästa kvar!

Detta passar SÅ bra in på det jag vill få in mer i ridningen och hästdelen på gården – vikten av variation, att träna en häst på olika sätt samt att träna oss själva. Så planen är att börja redan på fredagen med lite förberedelser, fysträning för oss ryttare, middag och häng. Därefter fortsätta lördagen med markarbete/hoppning på morgonen, tömkörningsteori på eftermiddagen och en dressyrclinic på kvällskvisten. På söndagen däremot, blir det tömkörning på morgonen och efter lunch dressyrpass.

Jag har senaste dagarna, innan jag la ut anmälan, suttit med att planera mer exakta tider, tränare, priser osv är. Men nu är själva pusslet för att få ihop allting med luncher, ridbanor, tider och så vidare klart redan vilket känns skönt. De första prognoserna jag fått fram är ett otroligt bra pris för en hel helg, två nätter, all mat, en fysträning, två träningar, en clinic, en tömkörningsteori och ett tömkörningspass. ”Man behöver inte alltid göra det så svårt och komplicerat” kan vi väl säga varit mitt motto, men jag tror ändå det kommer bli hur bra som helst.

Nu är anmälan ute, jag hoppas att många är sugna och vill vara med, för jag är otroligt taggad och tror detta kan bli sjukt jäkla bra om vi blir ett gott gäng!IMG_1691.JPG img_7072.jpeg