Alltså idag är en sån dag där jag inte riktigt vet vad jag gjort?! Hur det nu kan komma sig..
Började dagen med multitasking – exjobb & underhåll av manegens underlag, fick hjälp av min fina pojk. Först harvning, och därefter vattning för att få till det. Kan inte vattna på allt direkt, men försöker vattna lite varje dag efter utjämning så blir det nog bra snart, förhoppningsvis hinner jag köra lite på torsdag kväll efter ridskolan, då kan jag ”dränka” det för då hinner det torka upp tills ridskolan på lördag! Spännande med underlag, och framförallt när man ser olika mönster beroende på handhavandet. Låter kanske kryptiskt, men det jag menar är att man ser olika mönster i hur resultatet blir gentemot hur man kört, hur djupt man valt att harva respektive hur mycket man rullat samt hur man vattnar på det. Må låta ”yrkesskadad” men intressant är det 😉

Imorgon ska jag bita tag i 47sidor formell engelska om underlag, och därefter försöka få in lite bra saker i min rapport. Tänkte även djupdyka lite mer i mina siktkurvor så snart jag fått tag i standarderna för dem, hur som helst är det riktigt intressant att man på en kurva kan se ”den lär vara hård/mjuk” osv. Vad folk, sorgligt nog, inte förstår är att sander med samma ”namn” kan se oerhört olika ut och ge extremt olika förhållanden och egenskaper hos underlaget. Blir helt ledsen inombords när jag tänker på hur mycket pengar det läggs ner på ridbanor som bara blir pannkaka, och som man med liiiiite kunskap kunde förutsett och förhindrat. 

   Nog om sand i detalj, skötseln idag blev riktigt bra tycker jag det var härligt att rida på! Blev 6 galoppbommar på böjt spår delvis/helt upphöjda på pottor. Sam var ganska spänd vid porten idag, men tycker ändå han var väl framme för skänkeln och fick igång en riktigt fin aktiv galopp utan att bara bli lång när jag gjorde tempoväxlingarna. Däremot går det ju inte lika bra när han spänner till, så då gick jag bara in på små volter och gjorde lite ställningar alternativt sidvärts för att leda in honom på andra tankar. Funkade helt okej, och han fick komma igång med bakbenen över bommarna! Imorgon väntar hoppträning för Carro igen, på Troya denna gången, så vi får hoppas han är minst lika fin om inte ännu finare då!