Godmorgon!

Har nu avnjutit en frukost efter en morgonvistelse i stallet, gick ut för att kolla till Sams ben och såret han lyckades få igår innan Nellie skulle åka till veterinären med sin häst. Hade en tanke på att om det skulle vara ”värre” så kunde jag lastat in honom och hakat på upp till Ale, men som tur var behövdes inte det. Såret är troligtvis en spark rakt framifrån på vänster framben, blev ett fint jack men han har inte varit öm eller halt för fem öre. Tycker såret ser fint ut, det är på ett sätt bra att ha en häst som skadar sig ibland, det betyder att man har ett halvt apotek hemma som man kan utnyttja igen när det är dags. Denna gången hade jag streptocillin och socatil kvar sedan han skada ögat, visst de har gått ut i datum men det blir ju inte dåligt – bara mindre verksamt. Så det har jag smörjt med efter tvättning med koksalt, även lagt en ny beställning på apotea nu med kompresser, plasthandskar, koksalt, bandage och lite smått&gott.

sår

Tänkte faktiskt åka och hoppträna ikväll trots allt, får linda benen bara istället för att ha skydd. Han är inte halt, inte öm och såret ser fint ut – så då ser jag ingen anledning till att inte rida. Vi hoppar inte högt nu ändå, det är vintersäsong och uppbyggnad som gäller och att träna lydnad är ju inget problem med ett litet sår. Det viktigaste nu är att det inte kommer in skit i det så får bara se till att hålla det rent tills det läkt ihop, tror inte det blir någon infektion heller eftersom jag var så snabb på det igår efter att det hade hänt och kunde lägga på bra skit 😉

Släppte ut honom med kompisen i stor hage, de sprang som dårar i säkert 15min innan de slappnade av och stannade vid maten jag lagt ut. Haha kul med stor hage och SNÖ! Lycka att se dem få röra sig så fritt och bara ha kul! Idag har jag inte så mycket på planeringen faktiskt, ska åka och handla lite saker och kolla lite rea tänkte jag innan det blir att åka till hoppträningen strax innan 17. Eventuellt rider jag en annan häst här på stallet, ska se om jag orkar och i så fall får 😉

Nu – ta hand om disk och förbereda lunchen så det är klart!