Helt sjukt, 5 år på Chalmers börjar gå mot sitt slut. Förstår inte var tiden tagit vägen? Vet att när jag började var jag livrädd för hur tufft det skulle bli, att det bara skulle vara töntar och att jag skulle hamna ”utanför”. Men oj så fel jag hade och vad roligt jag har haft. Kanske de bästa 5 åren i mitt liv, har upplevt så mycket och träffat så mycket underbara människor som jag delat så mycket minnen med! Sittningar, tentafiranden, midsommarfester, resor, vinprovningar av sin speciella karaktär och massa mer, vet inte hur man ska kunna sammanfatta det utan att säga att det blev inte alls som jag tänkt mig, det blev 1000 gånger bättre.

Jag har inte en enda tenta efter mig, nu återstår bara exjobbsrapporten och sedan är jag klar med mina 300hp och kan stolt titulera mig Civilingenjör! Dessutom har jag nu sista året haft möjlighet att kombinera mina studier med min hobby på en nivå jag aldrig trodde var möjligt, men Chalmers är väldigt öppna för studenters egna förslag då dem vet att man brinner för det och det finns så mycket resurser och kontakter att mycket går av bara farten. Jag har fått så mycket hjälp på traven, min kontaktbok i telefonen är ovärderligt efter helgen på Sweden International Horse Show samt veckan på Gothenburg Horse Show. Upplevelser och människor man aldrig skulle haft möjlighet till att träffa i annat fall. Det låter fel att säga att man ska utnyttja skolan, men med en annan formulering så ska man ta nytta av den hjälp, de kontakter och det nätverk man så lätt kan få och bygga vidare sin egen karriär på.

Jag är så nöjd med mitt beslut att börja plugga direkt, jag anser inte att jag gått miste om något – jag har haft häst vid sidan av skolan hela tiden, hunnit med 2 asienresor, några charterresor, några weekends och några skidresor utöver. Jag tycker inte jag saknat något, men jag säger inte att min väg är den enda rätta för alla har vi olika möjligheter och mål i livet.
Här står jag nu, blott 24 år gammal snart med en civilingenjörsexamen i handen och en gedigen utbildning i ryggen och en grymt bra grund att stå på och kunna utvecklas vidare inom i framtiden och i min karriär oavsett var det slutar, för det vet man aldrig.

Vi bestämde att jag skulle ha lite examensmottagning hemma nu efter min presentation, så jag har börjat kolla lite på examenspresenter eftersom folk frågat. Det är inte det väsentliga egentligen, jag vill bara att folk ska komma och fira med mig och ha trevligt, dessutom vill jag inte önska mig något ”onödigt” utan något användbart så det jag kommit på hittills är:

Glas från Iittala ut serien Essence – har 8 rödvinsglas om jag inte minns fel, men tycker dem är så stilrena och funkar till både vardag och finare tillfällen. Så den serien får gärna hamna i mina köksskåp framöver!
Orrefors Carat Ljusstakar – har suktat efter dem i flera år, och nu tycker jag det är dags att dem får stå hemma hos mig i nya lägenheten. Tycker dem är såååå fina.

Mycket glassaker, men det är ju faktiskt användbart och riktigt fint, så varför inte liksom. Finns säkert fler saker att önska sig, men detta var det jag kom på först och främst. Titta bara, man smälter ju!

Orrefors iittalla  ittalla