Herregud vilken sommar det blev helt plötsligt, och vilken snygg bonnebränna jag har efter 3 framridningar i handskar och kortärmad tävlingsskjorta… Jaja, enda gången det är tur att man inte har så bra pigment så det försvinner snart, haha!

Igår startade jag en LA:1 och en LA:3 på Lilla Edet och idag en LA:3 tänkte utvärdera ritterna lite kortfattat här.

LA:1
Jag fick inte riktigt fram honom, han var inte framme eller lyhörd för skänkeln och dök ganska ofta ner till en djup och lång form vilken var sjukt svår att fånga upp med tanke på att jag inte fick någon respons när jag försökte få upp honom på bakbenen med hjälp av halvhalt-skänkel. Ryggningen gick inte alls bra, blev i etapper och motigt medan galoppen gick riktigt bra dock något hackigt i förvända…. Fick se det som en uppvärmningsrunda inför nästa klass helt enkelt. Var faktiskt osäker på om vi ens skulle få över 60% men slutade med 63,5% så jag får ändå vara nöjd med det.

LA:3
Såååå mycket bättre känsla här! Han var väl framme för skänkeln, kan fortfarande komma upp lite mer på bak och få ett bättre påskjut bakifrån – fick även den kommentaren från domarn. Härlig uppridning-halt som faktiskt satt, stod stilla i halten och tog direkt skänkeln fram till trav efteråt. Fick tyvärr ett galoppinslag i första skänkelvikningen, fin ökad skritt även om jag hade önskat ännu mer avslappnad och längre steg med lägre form, lite hackig mellanskritt då han inte riktigt tog bettet. Galoppen gick super, bra förvänd med rytm och bra känsla helt enkelt. Var jättenöjd efteråt, bra känsla och även om jag vet att vi kan bättre så var han framme och igång i denna klassen trots värmen – slutade på 64,8% vilket är rekord för LA klasser för oss, och faktiskt bara vår andra LA:3 start nånsin!

LA:3
Dagens klass blev inte alls lika bra som gårdagens, han var inte framme utan hängde i handen och tog inte skänkeln inte ens när jag petade in sporren i sidan… Dessutom red jag åt fel håll efter hälsningen, vi fick galoppinslag i skänkelvikningen även idag – två missar som jag tar på mig. Sedan var Sam spänd och irriterad på alla flugor, så skritten blev hackig då han gick och bet efter flugor, traven gick i ett tempo hela tiden, fick liksom inte tag på honom så kunde inte påverka. Galoppen blev bra igen, det är vår bästa punkt så borde bara rida dressyrprogram med mycket galopp…. Inte alls nöjd med känslan, men det var ju lite självförvållat också… Så vi glömmer denna dagens ritt, tar med oss gårdagens och tränar vidare mot nästa tävling istället! 60,2% hamnade vi på idag.

En helt okej helg, eller ja helg och helg, men helt okej tävlingsdagar då då! Nu blir det tre dagar lite lugnare och sedan uppladdning inför nästa veckas hopptävling i Kungsbacka istället!