Jag vet inte vad det är, men det härmed vintertid får verkligen min kropp att bli tröttare än någonsin förut. Idag har jag pluggat under dagen, skulle sedan pausa med att titta på Världscupstävlingarna från Helsingfors vid tre-tiden varpå jag somnar i soffan med Spiderman bredvid mig, och när jag vaknar inser jag att Henke och Superman somnat i sängen dem också. Det har varit en otroligt trött stämning här hemma idag, på både oss och katterna – något är det ju som ligger i luften när vintertiden infaller. Såklart att man måste vänja sig lite vid omställningen i mörker också, men vafasen vi fick ju en timme inatt så borde ju inte vara så illa. Jaja, mörkret gör mer än vad man tror och dessutom har vi bara varit inne och pluggat idag.

Ångrar lite nu att jag inte tog min ridpaus mitt på dagen istället, för att få ett break med lite frisk luft och solljus. Det är dock lite sent påkommet nu, men ska i alla fall byta om till ridkläder nu och gå ut till stallet. Sam ska tömköras, med fokus på att trampa på med bakbenen och flytta lätt i sidleds precis som vi övade på när Anders Eriksson var här och hade kurs. Dessutom är han så långhårig att det känns nästan elakt att göra några hårdare pass på honom förrän jag hunnit raka honom… Hur som helst, hans päls ryker senast på onsdag och då hade jag även tänkt åka på hoppträning igen lite beroende på hur hans ben ser ut, ska kika till det nu ikväll. Han har ju varit tjock i ena bakbenet i några dagar, dock har det gått ner så fort han rört sig så tror det handlar om lite för mycket stillastående mot vad han är van vid, men även möjligtvis nya bakterier i marken nu när temperaturen ändrats så fort.

lovee
Gillar denna bilden tycker vi ser så avslappnat glada ut båda två, och dessutom är Sam rakad och fin 😉 Dock så skäms jag över min okunskap angående val av bett + nosgrimma…. Usch och fy på mig själv, ett hävbett som för det första var tvådelat vilket bara det är illa nog men dessutom har jag satt på en remont till hävbett?! Louise louise louise…. Tur du är äldre och klokare nu..

Så taggad på att köra en hel höst och vintersäsong med massor av träning för att sedan vara fit for fight så fort säsongen drar igång igen efter nyår. Har redan kollat igenom tävlingskalendern på tävlingar jag ska&vill åka på, försöker även lägga upp en utvecklingsplan för hur vi ska starta nästa år för att komma framåt och kunna leverera på lite större tävlingar och något högre klasser. Nog om det, NU kör vi genom att börja med att gå ut och tömköra som dagens träningspass.

Sedan blir det mat, solsidan och sängen för min del för att sätta mig med plugget hela dagen imorgon igen..!