Denna dagen började bra, tycker det gick bra på jobbet och sådär men sedan gick det utför. Väl i stallet så åt jag mat för att sedan gå ut att rida. Det började bra men blev bara värre, vi red ut och Sampa är alltid lite spänd och tittig ute – men idag kommer vi p ridvägen och längst bort på ängen brevid red en tjej på sin häst, i full galopp. Sampa spände sig, gick inte fram och stod och fnös. Vi skrittade sakta men säkert framåt efter en stunds stillastående, Sam gick då inte fram för skänkeln och var i stort sett helt okontaktbar för han var så spänd vilket ändå får ses som helt okej. Men när jag närmar mig och tjejen inte ens verkar ha en tanke på att sakta av och låta mig gå förbi med min fiolsträng till häst, utan istället racear runt och tillslut ligger bak på rumpan på hästen och ”försöker få stopp” i asgarv, så blir jag såklart irriterad – vilket gick ut över Sam.

Jag avskyr verkligen sådant, när man tar ut sin ilska/aggressioner på hästen, men idag var jag en av dem. Lika mycket avskyr jag dock när folk inte visar respekt, min häst är nästan tittigare/spändare för andra hästar än vad han är för trafik, tjejen som red kunde heller inte veta hur min är att rida på. Tänk om det hade varit Judith 3 år ute på tur för att lära sig att ridas ut, visst man kan tycka att hästar ska klara av det man utsätter dem för men min filosofi är också att man måste våga utsätta dem för nya saker för att lära dem och då underlättar det ju om andra kan visa lite respekt när det kommer andra. Inte tusan skulle jag varken trava eller galoppera förbi möte på ridvägen, inte heller gjorde jag det på ridvägen bredvid paddocken i omgivningen där jag stod förut, men då kanske man ska tänka sig för när man rider på ängen precis bredvid också….


Är inte stolt över mig själv eller min ridning idag, helt värdelös om jag får säga det själv. Jag fick så dåligt samvete mot Sam som råkade ut för min ilska, han fick många pussar och kramar på vägen hem, mycket beröm och såklart massage och stretch efteråt som förlåt… Menmen, alla har väl sånna dagar så jag får försöka glömma det och istället fokusera på morgondagens trimm-pass och lördagens tävling. Ny dag, nya tag och möjligheter helt enkelt! Imorgon ska vi ha fram några småhinder och hoppa några språng inför lördag, det har känts skönt att göra så nu det sista för att få några språng i kroppen dagen innan, inte så många och inte så högt men att bara ha känslan där. Vi får väl se om det fungerar lika bra denna gången.

Nu ligger jag redan i sängen, ska sova tidigt idag så det blir godnatt nu!


Matchade i alla fall dagen till ära!