Hej där!

Nystart? Ja i livet, men bloggen har bara blivit lidande under tiden vilket jag fått höra en hel del på sistone så nu får jag skärpa mig ordentligt!

Jag har sedan sist jobbat mina 3 veckor på nya jobbet, nu har jag gått på semester och när jag kommer tillbaka (på min födelsedag) är det dags att börja ta lite mer ansvar. Ser supermycket fram emot det, och att få ”mer” att göra – gillar att känna mig värdefull/viktig, nu har det nästan känts som jag bara svansat efter andra. Men såklart förstår jag att det är en viktig del i processen på ett nytt jobb att se och lära, för att inte bara bli inkastad i det och lämnad i sticket – för det vill jag verkligen inte heller bli! Men förstå mitt dilemma, en driven hästtjej som älskar att ha tusen bollar i luften och att dra i massor av egna projekt, och så ska man känna sig jobbig och efterhängsen på andra, det spelar inte någon roll att DE inte känner så för jag gör ju det. De tre veckorna gick i alla fall bra, och det känns som jag kommit in i det mer och mer och fått kläm på hur resten av året kommer se ut, blir en spännande höst med nya utmaningar kan man lugnt säga!


För övrigt har vi hunnit med en flytt, numera bor vi i vår ”egen” lägenhet där vi har förstahands kontrakt och kan leva precis som vi vill. Vi har ingen insyn från något håll = jag kan gå naken i hela lägenheten när och hur mycket jag vill. Katterna verkar trivas som fisken i vattnet, det är bra luft, stort och luftigt, bra planlösning, eget kök med diskmaskin. Listan kan göras lång, men det som kanske är allra allra mest värdefullt är närheten till den otroligt fina natur som finns häromkring. Blev mycket positivt överraskad måste jag säga, här ska det bli många promenader må jag lova. Riktigt skönt att ha flyttat, var tid har sin sak men när saker och ting inte fungerar som man vill och förändring inte kommer på tal hos de som ”bestämmer” så får man förändra det hela själv. So here we are!


Har nu haft tre hela dagars semester, och vad jag hunnit med är mycket flyttsaker såsom storhandla och skriva listor på saker som vi behöver köpa/som jag kan önska mig osv. Mycket mer än man tror att pyssla med, men nu börjar det likna ett hem, saknas bara lite mattor, gardiner, lampor och växter så snackar vi sen! IKEA har varit vår bästa vän de här dagarna, men lite ledigt har vi faktiskt gett oss från flytten också som idag när vi åkte till Tjörn och hälsade på Judith som står hos Nilena med familj på sommarbete. Det blev massa tjöt, fika och en hel del studsmattehopp också, riktigt trevligt och såklart kul att se Judith igen. Detta var faktiskt första gången jag var uppe sedan jag släppte henne på betet där den 29/5, men har man pålitliga vänner så har man och bilder har jag ju fått med jämna mellanrum så har aldrig tvekat på att hon inte skulle ha det bra. Det kallar jag vikten av att hitta ett bra sommarbete, hellre längre bort och åka mer sällan än att känna att man måste dit varje dag för man inte litar på de ansvariga eller vad man nu ska kalla dem. SÅ glad att jag har möjligheten att ha henne på Tjörn, det gör verkligen livet enklare!

Riktigt motiverad på ridningen nu igen, förra veckan blev lite halvdan med tanke på att jag kände mig lite halvkrasslig plus att det var tusen saker att tänka på inför flytten. Så jag red bara måndag, tömkörde tisdag, Tina (dressyrtränare) red onsdag, han vilade torsdag och sedan hade min medryttare fre-sön. Denna veckan tog jag tag i det igen, red ett litet mjukgörande pass i skritt & trav i måndags och tyckte jag fick honom mjuk och lyhörd så igår blev det att mer dressyrinriktat pass. Gick förvånandsvärt bra måste jag säga! Fick en härlig känsla med en mjuk, lyhörd och aktiv häst, jag kunde ”bara sitta” och ge små hjälper emellanåt. Okej, det är ju inte OS nivå, varken EM, SM eller kanske ens DM heller men det är ett stort steg fram i känslan mot utvecklingen jag suktar efter. Idag har min medryttare tagit hand om honom och imorgon väntar dressyrträning – taggad till tusen! Blev inte mindre sugen av att se lilla söte Judith idag heller, längtar nästan tills hösten när allting kommer i ordning med rutiner osv, kanske inte just efter hösten i sig för jag har gärna kvar sommaren, men tror ni förstår principen med mitt tänkande.


Okej, detta blev ett sjukt långt inlägg. Tänker inte ens lägga mer tid på att utvärdera mitt liv för tillfället, ögonen går i kors och sängen ser olovligt lockande ut, så godnatt!