Har hämtat ut mina tryckta ex av min exjobbsrapport från tryckeriet, det känns så jäkla sjukt att stå här med en ”bok” i handen som JAG skrivit?! Att mina 5 år på Chalmers har resulterat i denna lilla taniga rapport? Samtidigt som jag lärt mig så sjukt jäkla mycket, skapat kontakter för framtiden som jag nog inte ens kan ana vilka möjligheter det ger mig och kunskap som jag alltid kommer ha nytta av på ett eller annat sätt. Jag är så glad att jag valde att ägna mitt hela sista år åt exjobb, och att jag inriktade mig på något som faktiskt kombinerade mina studier med min hobby.


Det var så mycket roligare att spendera 3 dagar i Stockholm på SIHS och få bo på hotell osv, än att sitta framför skolbänken och räkna på betongpålar tex. Att ägna 11 långa, men grymma, dagar på GHS som kommer vara ett minne för livet och att snart åka till München för att träffa gänget igen. De kontakterna, de möjligheterna och den kunskapen är ovärderlig och jag hade aldrig fått det utan Chalmers. Många tyckte kanske det var dumt att inte inrikta sig på något mer specifikt i byggbranschen, men vet ni vad? Jag har fått ett grymt jobb som jag är så glad för och gällande exjobbet så ångrar jag mig inte en sekund, jag vet att jag har en kompetens och möjlighet att få ännu mer kunskap som få andra har och kan använda inom mitt jobb även om titeln är arbetsledare och inte underlagsexpert, ännu i alla fall 😉

Här är alltså mitt examensarbete i tryckt form, den ska absolut få pryda bokhyllan hemma. För även om projektet inte gick som jag hade tänkt mig, så känner jag att jag har fått ut så enormt mycket mer av det än vad som står i rapporten. Jag har så mycket dokument och så vidare som jag fått ta del av, som inte är offentligt och jag har så mycket kontakter och möjligheter till framtiden. Kan verkligen inte säga det tillräckligt många gånger, TACK!